Kanaris - Giorgos Kanaris

Giorgos Kanaris.jpg

bariton


Geboren in Athene. Hij studeerde piano bij M.Papasifakis en volgde zangles bij Despina Kalafati. Ook kreeg hij les van de kamerzanger Josef Metternoch en volgde hij cursussen bij Helmut Rilling en Thomas Quastoff in Stuttgard. Als beursstudent volgde hij meesterklassen bij prof. Daphne Evangelatos aan de Hogeschool voor muziek en in het theater München. Bij de Grand Prix Maria Kallas kreeg hij een bijzonder vermelding in de catogorie Oratoium/Lied.

Als solist was hij o.a. te horen in als Jesus in de Mattheus Passion van Bach o.l.v. Helmut rilling en in Magnificat en meerdere Kantaten van J.S. Bach. Ook de Kroningsmis van Mozart bracht hij ten gehore. Daarnaast omvat zijn repertoire solo-partijen in het requiem van Fauré en een Duits Requiem van Brahms. In de Münchner Philharmonie en in het Operahuis Cairo was hij te zien in de Carmina Burara (*Orf).

Tot zijn optredens in de opera behoren o.a. Conte Almaviva in Le nozze di Figaro, Gugliermo in Cosi fan Tutte, Papageno in Die Zauberflöte en als Malatesta in Don Pasquale. In Athene zong hij in Die Frau ohne Schatten.

In 2008 zong hij Calender in Die Pilgher van Mekka (Gluck),Vorst Epstein in de operette Wiener Blut (J.Strauss), en Ramiro in L,Heure Espagnole* Káta Kabanova (*Janácek)(Bonn 05-06-2010 / Oper der Stadt Bonn)(Koeligin)(Kuligin)(bariton)

* Carmen (*Bizet)(Bonn 20-02-2011 / Oper der Stadt Bonn)(Dancaïre)(tenor)