Powers - Gerard Powers

Gerard Powers

tenor 

De Amerikaanse tenor Gerard Powers oogst een niet aflatend succes zowel bij het operapubliek als bij de critici. Hij schitterde in een groot aantal zeer diverse operarollen op de podia van  Amerikaanse en Europese operahuizen. Bij de Utah Festival Opera, als Leicester in Elisabetta, Regina d`Inghilterra (*Rossini). In de New York Grand Opera zong hij Pinkerton Madame Butterfly, Arvino I Lombardi en Gaston Jérusalem. Verder vertolkte hij rollen zoals Don José Carmen, Ruggero La Rondine, Roméo Roméo et Juliette en Tamino Die Zauberflöte.

Het seizoen 1999/2000 was hij te horen in de titelrol van Les Contes de Hoffmann (*Offenbach), en debuteerde hij in de New York City Opera als Rodolfo La Bohème. Verder zong hij Pinkerton Madame Butterfly, Don José, Rigoletto, Fenton Falstraff, Rinuccio Gianni Schicchi en Anatol Vanessa.

Op de concertpodia zong hij de Psalmus Hungaricus (*Kodály), verschillende werken van (*Bach) waaronder de Mattheus - en de Johannespassion, de Mis in C van (*Mozart) en in de titelrol in de cantate St. Nicholas van (*Benjamin Britten).   

*  Les Contes d`Hoffmann (*Offenbach)(Antwerpen 19-02-2000 / De Vlaamse Opera)(Hoffmann)(tenor)