Prelle - de - Magali de Prelle

Magali de Prelle.jpg

sopraan


Deze Belgisch-Franse sopraan wordt vooral gewaardeerd vanwege de sensualiteit in haar stem. Op twintigjarige leeftijd besefte zij dat zij opera wilde zingen en begon haar training aan het Conservatoire Natoinal Supérieur de Paris. Drie jaar later werd zij unaniem als prijswinnaar gewaardeerd met een hoogste eer `Summa cum Laude`.

Zij vertolkte al veel belangrijke rollen, zoals Juliëtta in Romeo and Juliëta, Gilda in Rigoletto, Adina in L´Elisir d´Amore, Fiordiligi in Cosi fan Tutte, Clémence in L´Amour de Loin (*K. Saariaho) Ninetta in La Gazza Ladre, Zaïde, Eurydice in Orphée et Eurydice en Oscar in Un Ballo in Maschera.

Zij stond op de buhne in een groot aantal theaters. In het Théâtre du Capitole in Toulouse in Don Carlos, de Cité de la Musique in Parijs in Zaïde e Parsival, de Chorégies d´Orange als Frasquita in Carmen, het Théâtre du Châtelet, het Symphonie-Orchester in Berlijn, en aan de Nederlandse Opera in Amsterdam in L´amour des trois oranges.

Magali de Prelle voelt zich bijzonder aangetrokken tot de Musical en studeerde daarom Musical theorie piano en gitaar. Daarnaast volgde zij lessen in declameren en theater.

Zij geeft regelmatig recitels en zong liederen in de Salle Molière in Lyon, Nancy, Tours, Parijs, tijdens het Festival des Nouveaux Interprètes, en het Festival de la Coste. Daarnaast bracht zij oratoria, zoals het Requiem van Brahms, de Stabat Mater van Poulenc, de Stabat Mater van Pergolesi en Die Schöpfung van Haydn.

In 2010 is zij te zien in als Pamina in Die Zäuberflöte, de Messiah (*Handel), in Zwitserland en als Fiordiligli in Cosi fan Tutte in Frankrijk.


* Die Zäuberflöte (*Mozart)(Luik 23-10-2010 / Opéra Royal De Wallonie)(Pamina)(sopraan)


http://www.magalideprelle.com