Poulis - Lee Poulis

Lee Poulis

bariton


Lee Poulis is geboren in New York. Hij is bekend in Noord-Amerika en ook in Europa worden zijn talenten opgemerkt. Met succes had hij een kortdurend debuut als Renato in Un Ballo in Maschera aan het Teatro Municipal in Santiago. In 2007 won hij de eerste prijs bij de "Chester Ludgin International Verdi Baritone Competition", en in 2008 de eerste prijs bij de "Liederkranz Foudation Vocal Competition". Hij was bovendien top-prijswinner van de "Francisco Vinas International Voice Competition" en ontving hij de aanmoediginsprijs bij de "George London Foundation Awards".

Ook zong hij in San Farncisco en is hij een oud leerling van de National Opera de Music Academy in Washington en behaalde hij zijn diploma an de Harvest University. In de Washington National Opera zong hij grote rollen uit bekende opera`s, was hij te zien in Bonn, Madrid, Bilbao en Berlijn.

In het seizoen 2009/2010 kwam hij weer terug in het Theater Bonn waar hij de rollen op zich nam van Wolfram in Tannhäuser, Vader in Hänsel und Gretel, Belcore in L`Elisir D`Amore, Marcello in La Bohème, en Pantalon in Die Liebe zu den drei Orangen. In het Theater Chemnitz was hij te zien als Valentin in Faust, was hij solist in Deutsche Sinfonie (*Hans Eissler) tijdens het Beethovenfest Bonn en als lid van het ensemble van het Theater Bonn zong hij meerdere grote rollen, zoals Germont in La Traviata, Yeletsky in Pique Dame, Renato in Un ballo in Maschera, Michonnet in Adriana Lecouvreur en Papageno in Die Zauberflöte.

Als concertzanger vertolkte hij de Symphonie nr.9 van Beethoven, het Requiem van Mozart, Ein Deutsches Requiem van Brahms, de Missa in Augustiis en de Lord Nelson Messe van Haydn, het Requiem van Fauré en de Messias van Händel.

 

* Carmen (*Bizet)(Bonn 20-02-2011 / Oper der Stadt Bonn)(Escamillo)(bariton)