Picone - Pietro Picone

Pietro Picone

tenor


Geboren in Palermo (1973). Deze jonge tenor heeft al snel een plaats verworven in de wereld van de opera. Hij trad op in vele theaters o.l.v. de beste dirigenten zoals Bartoletti, Campanella en Arrivabeni. Zijn professionele vaardigheden worden alom gewaardeerd en de vertolking van de personages die hij op het toneel zet maken de opera´s succesvol.

Zijn debuut maakte hij in 1995 in het Teatro Regio in Parma in de rol van Parpignol in La Bohème. In 1999 zong hij de rol van Nemorino in L´Elisir d´Amore in het A. Bonci Theater in Cesena. In september van dat jaar was hij te zien als Graaf Almaviva in Il Barbiere di Siviglia in het Teatre Comunale in Bologna.

In oktober 2000 won hij de prijs voor "Best Male Voce" tijdens de 41e "Citta di Parma International Young Lyric Singer Competition".Ook won hij de 7e Internationl studiebeurs "Domenico Alaleona" in Fermo (provincie Macerata). In Operahuis van Piacenza vertolkte hij de rol van Raffaele in Stiffelio, In januari 2001 zong hij als Sir Bruno Roberton in I Puritani in het Teatre Carlo Felice in Genua. In september 2001 debuteerde hij in de rol van Ermanno in L`Equivoco Stravagante (*Rossini) in het Teatre Comunale in Bologna.

Pietro Picone studeerde bij Gianni Raimondi en hij volgde daarnaast lessen aan de musical Academie in Portogruaro. Tijdens concerten zong hij in Praag, Wenen, München en Lugano en zijn geboortestad Palermo. In het Teatro delle Muse (Ancona) was hij te zien in de rol van Lord Cecil in Roberto Devereux, in het Teatro San Carlo (Napels) de rol van Schmidt in Werther. Picone is een veel gevraagde tenor in de operahuizen van Europa.


* Macbeth (*Verdi)(Luik 23-09-2008/Opera Royal de Wallonie Luik)(Malcolm)(tenor)

* Die Zäuberflöte (*Mozart)(Luik 23-10-2010 / Opéra Royal De Wallonie)(Monastros)(bas)