Petrinsky - Natascha Petrinsky

Natascha Petrinsky p

mezzosopraan

Natascha Petrinsky is geboren in Wenen. Zij studeerde aanvankelijk rechten en startte later met zangstudies in Israël. Hierna volgde haar operadebuut in de New Israeli Opera. Ze zong als Mércèdes en Carmen in Carmen. In 1995 vertolkte zij de rol van Mércèdes met Giuseppe Sinopoli voor het label Teldec. Dit engagement leidde tot een doorlopende samenwerking met de maestro.

Zo zong zij Verdi's Requiem met de Bamberger Symphoniker, Beethovens Negende Symfonie met het Orkest van de RAI (Turijn), Beethovens Missa Solemnis met de Accademia de Sta. Cecilia (Rome), de derde Symfonie van (*Mahler) met de Israel Philharmonic, Margret in Wozzeck in de Scala van Milaan, Wellgunde in Das Rheingold in de Opera van Rome en in de productie van Der Ring des Nibelungen in Bayreuth. Hier zong ze ook in Parsifal o.l.v. Christoph Eschenbach.

Velen andere opera-engagementen volgden. In het seizoen 2003/2004 was Natascha Petrinsky te bewonderen als Venus in Tannhäuser in de Opera van Nancy, als Jocaste in Oedipus Rex bij Opera North, als Baba in Parijs en Bordeaux en Wellgunde in Bayreuth. In Bayreuth verzorgde ze ook een liedrecital en in Spanje was zij te zien in La Mort de Cléopâtre (*Berlioz).

Recente concertengagementen waren Mahlers Derde Symfonie met het Philharmonisch Orkest van Bergen o.l.v. Andrew Litton , Elgars Sea Pictures in Córdoba en Beethovens Negende Symfonie met de NHK Symphony Tokyo o.l.v. Kazushi Ono. Opera-engagementen waren Judith in De Burcht van Hertog Blauwbaard (*Bartók) in Nancy, en in de Nederlandse Opera, Andromache in King Priam (*Tippett).

Voor de Nationale Reisopera zong zij als Brangäne in Tristan und Isolde. Met het Georgian State Symphony Orchestra stond zij op het toneel in Die Walküre, en in de Nederlandse Opera in L'Amour des Trois Oranges.   


* La Traviata
(*Verdi)(Brussel 09-12-2006 / De Munt / La Monnaie)(Flora Bervoix)(mezzosopraan)