Pilcher - Diana Pilcher

mezzosopraan 


Diana Pilcher is geboren in California. Zij studeerde zang aan de California State University in Fullerton, en behaalde hier haar diploma`s Bachelor of Musik en Master of Musik in Vocal Performance. In 1977 en 1980 was zij finaliste  van de New York Metropolitan Opera Auditions.

In het seizoen 1981/1982 was zij lid van de Operastudio Zürich en sinds 1982 woont zij in Duitsland. Als mezzosopraan stond zij in talrijke opera`s en concerten. Zij was te gast in Hamburg, Karlsruhe, Wiesbaden, Regensburg, Trier en Zurich. In de V.S. gaf zij concerten in Chicago, Las Vegas, Los Angeles en san Diego.
In 1983 ging zij met de Staatsoper van Hamburg naar Japan.

Van 1983 - 1987 zong zij op de Wagner Festspiele in Bayreuth. Daarna, in het seizoen 1997/1998 zong zij vooral in Aachen, Wiesbaden en Trier. Bekende dirigenten waar zij mee samenwerkte zijn, Daniel Barenboim, James Levine, Guiseppe Pantané en Guiseppe Sinopoli. De bekende regisseurs waren, Götz, Friedrich, Harry Kupfer, Gian-Carlo del Monaco en Herbert Wernicke.

Tot haar repertoire behoren de rollen van Isabelle, Dorabella, Suzuki, Zaïda, Rosina, Dido, Quickly, Baba in The Rake`s Progress en The Medium. Zita, Ludmilla, Herodias, Mamma Lucia, Moeder en Heks in Hänsel und Gretel, en aan La Monnaie debuteerde zij als Zita in februari 1995.   
 

* Cavalleria Rusticana (*Mascagni)(Aken 26-04-1994 / Theater Aachen)(Lucia)(mezzosopraan)  

* Il Trittico - Gianni Schicchi (*Puccini)(Brussel 20-12-1997 / De Munt / La Monnaie)(Zita)(mezzosopraan)