Pauly - Simon Pauly

Simon Pauly.jpg

bariton

Simon Pauy is geboren in Keulen. Voor zijn zangstudie ging hij naar de Hoge school voor Muziek in München waar hij les kreeg van Jan - Hendrik Rootering en Helmut Deutsch. Met zijn optreden als Wolfram von Eschenbach in Tannhäuser kreeg hij een nominatie in het Opernweltjahrbuch als beste jonge zanger.

Als lid van het ensemble van de Bühnen der Landeshauptstadt Kiel zong hij ondermeer de titelrol in Don Giovanni, in Il Barbiere di Siviglia, als Barbier in Die schweigsame Frau, Marcello in La Bohème, Giorgio Germont in La Traviata en als Prince Tarquinius in The Rape of Lucretia (*Britten). Als gast zong hij aan de Staatsoper Hannover als Doktor Falke in Die Fledermaus.

Daarnaast beschikt hij over een omvangrijk repertoire op het gebied van Lied - en Concert - zang. Sinds 2004 is Simon Pauly lid van de Vereinigten Städtischen Bühnen Krefeld und Mönchengladbach waar hij zich aan het publiek laat zien in de rollen van Wolfram in Tannhäuser, Plumkett in Martha en Milton in Das Gesicht im Spiegel.

Hij ontving de Theater - Oscar van de Rheinischen Post en kreeg van de Theatervrienden de  'Aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars'  toebedeeld.   

*  Tannhäuser (*Wagner)(Krefeld 05-03-2005 / Theater Krefeld)(Wolfram von Essenbach)(bariton)  

*  La Bohème (*Puccini)(Krefeld 17-01-2006 / Theater Krefeld)(Marcello/Schaunard)(bariton)