Pravtchev - Latchezar Pravtchev

Latchezar   Pravtchev.jpg

tenor 
 

Geboren in 1956 in Sofia (Bulgarije). Hij studeerde in 1981 af aan het concervatorium in Sofia bij prof. Irena Brambarova. In dat jaar was hij ook winnaar van een internationale zangwedstrijd in Sofia, en mocht daardoor twee jaar gaan studeren aan de Mailander (La Scala) o.l.v. bekende kunstenaars zoals Giullietta Simionato, Giorgio Streller, Claudio Abbado. Hij stond op de buhne van theaters in heel Italië, en werd in 1983 lid van het ensemble van de Nationaler Sofia als lyrisch tenor. Vanaf 1984 kwam hij als tenor bij het Staatstheater Braunschweig.

In 1988 was hij winnaar tijdens de "Belvedere" in Wenen. In het seizoen 1989/1990 werd hij lid van de Staatsoper Hannover al eerste Italiaanse tenor. Ook vervulde hij in deze jaren talrijke gastrollen aan operahuizen en concert-zalen in Duitsland, zoals aan de Deutsche Oper Berlin, het National Theater Muenchen, de Hamburgische Staatsoper, Stuttgard, Essen enz.

Dirigenten waarmee hij werkte waren Zubin Mehta, Lorin Maazel, Heinz Wallberg, Rafael Fruebeck de Burgo, Gerd Albrecht, Donald Runnicles, Klaus-Peter Seibel, Stefan Sotesz, Igno Metzmacher. Ook in de rest van Europa had hij gast-optredens en werkte hij mee aan verschillende CD opnames.

Sinds 1998 is Latchezar Pravtchev kamerzanger.
  

* Carmen (*Bizet)(Antwerpen 06-03-1998 / Sportpaleis Antwerpen)(Don Jose)(tenor)

* Un Ballo in Maschera
(*Verdi)(Essen 06-05-2001 / Aalto-Musiktheater)(Riccardo)(Gustav III)(tenor)