Planté - Walter Planté

Walter Planté.jpg

tenor / bariton

Walter Planté is afkomstig uit Philadelphia (USA) en studeerde aan het Curtis Institute (Philadelphia) en de Indiana University. Zijn eerste optreden was in de Carnegie Hall in New York, en hij zong tijdens gastoptredens aan de Staatsopern van Wenen en Berlijn, aan de Nederlandse Opera in Amsterdam en in het Opernhaus Zürich. Hij speelde mee bij de opnames van talrijke opera's en was solist bij de Israelische National Oper in Tel Aviv voor hij in 1979 bij de Vereinigten Städtischen Bühnen Krefeld und Mönchengladbach kwam.

Hier speelde o.a. als Rodolfo in La Bohème, Jupiter in Orpheus in der Unterwelt, Rattelgift in Scherz, Satire, Ironie und tiefere Bedeutung en als Triquet in Eugen Onegin. In het seizoen 2002/2003 nam hij de rollen van Graf Tassilo in Grävin Mariza en van Dancario in Carmen over. In het seizoen 2004/2005 vierde hij zijn 25 jarig jubileum op de buhne, en zong als Walther von der Vogelweide in Tannhäuser,  Bajazet in Tamerlano, Schmidt in Werther, en als John Couder in Die Dollarprinzessin.

Naast zijn operarepertoire beschikt Walter Planté ook over een omvangrijk repertoire van geestelijke muziek en van concert - liederen. 
 

* Orphée aux Enfers (*Offenbach)(M.Glacbach 06-10-2002 / Theater Mönchenglacbach)(Jupiter)(bariton)  

* Carmen (*Bizet)(M.Gladbach 2003-2004 / Theater Mönchengladbach)(Dancaïre)(tenor)             

* Der Freischütz (*Von Weber)(15-04-2007 / Theater Mönchengladbach)(Kilian)(tenor)  

* Dido and Aeneas (*Purcell)(Krefeld 09-06-2007 / Theater Krefeld)(matroos)(tenor)

* Die Verkaufte Braut (*Smetena)(Krefeld15-03-2008 / Theater Krefeld)(circus directeur)(bas)