Persson - Miah Persson

Miah Persson.jpg

sopraan

De jonge Zweedse sopraan Miah Persson is lid van de Opera van Stockholm. Ze wist hier een uitgebreid repertoire op te bouwen met rollen als Gretel in Hänsel und Gretel, Sophie in Der Rosenkavalier, Frasquita Carmen, Susanna Le Nozze di Figaro, Sandrina La Finta Giardiniera, Pamina Die Zauberflöte en Dorinda in Orlando.

Zij studeerde in Zweden, aan het privé - conservatorium Kulturama, in de Operastudio - 67 te Stockholm, aan het University College of Opera, en nog in Stockholm. In Frankrijk had zij haar debuut in het Théâtre des Champs - Élysées (Parijs). Hierna was ze als gast op het Festival d'Aix - en - Provence, in de Berliner Staatsoper, in de opera's van Frankfurt, Innsbruck en Montpellier, en op het Festival van Nieuw - Zeeland.

Ook de opera L'Opera Seria (*Gassmann) staat op haar repertoire, net als Rinaldo (*Handel), Die Zauberflöte (*Mozart), La Vie parisienne (*Offenbach), Griselda (*Scarlatti), Falstaff (*Verdi) en The Turn of the Screw (*Britten).

Ze zong concerten in St. Moritz o.l.v. Vladimir Ashkenazy op de Bach Pilgrimage in Greenwich (met Sir John Eliot Gardiner), in New York, Luzern en Londen. Ze trad ook op met het Zweedse Radio - orkest (met Philippe Herreweghe) en het Stockholm Chamber Orchestra. Samen met haar werden DD `s uitgebracht, waaronder een opname in de reeks BBC Voices Programme (met pianist Roger Vignoles). In La Monnaie, Brussel had zij haar debuut als Poppea in de opera Agrippina

*  Agrippina (*Händel)(Brussel 11-09-2003 / La Monnaie)(Poppea)(sopraan)