Bartz - Anjara-Ingrid Bartz

Anjara - Ingrid Bartz b

mezzosopraan

Anjara-Ingrid Bartz werd geboren in Aken. Zij studeerde kunstgeschiedenis en zang aan de Hogeschool voor Muziek in Keulen, waar zij zangles kreeg van Juliette Bise-Delnon, Edith Mathis, en Brigitte Fassbaender. Na haar optredens aan het Stadstheater in Aken, en de Oper am Rhein Düsseldorf, kreeg zij een contract aan het Badischen Staatstheater Karlsruhe.

Vanaf 1993 is zij verbonden aan de Oper der Stadt Bonn. Sinds 1999 treedt zij regelmatig als gast op aan der Bayerischen Staatsoper München. Daarnaast was zij te zien in vele operahuizen in Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, Italië, en Zwitserland.

Zij zong in talrijke opera`s, o.a. als de Componist, Octavian, Hänsel, Sextus, Cherubino, Muze-Nicklausse, Orlofsky, Suzuki, Fenena, Mignon, en Rosina.

Daarnaast gaf zij Concerten en Lieder-avonden, o.a. aan de nieuwe en oude Oper Frankfurt, het Prinzregenten- Theater München, de Internationalen Händel-Festspiele in Karlsruhe, het Staatstheater Wiesbaden en Mannheim, de Opéra de Wallonie Luik, de Oper am Rhein Düsseldorf, het Theater in Wenen en concertzalen in Italie  gaven haar de kans om extra ervaring op te doen.

Vanaf het seizoen 2005/2006 is zij verbonden aan de Oper der Stadt Bonn, en zong hier in de première van Die Irre Odere Nächtlicher Fischfang (*Jan Müller-Wielands), als Flora in La Traviata en als Hermia in A Midsummer Nicht`s Dream. Ook is haar stem te beluisteren op meerdere CD's, gemaakt onder productie van de Rundfunk. 
 

*  Die Walküre (*Wagner)(Bonn 05-11-2000 / Oper der Stadt Bonn)(Waltraute)(mezzosopraan)  

*  Les Contes d`Hoffmann (*Offenbach)(Bonn 15-02-2004 / Oper der Stadt Bonn)(Muze - Nicklausse)(mezzosopraan)  

*  Der Rosenkavalier (*R.Strauss)(Bonn 23-09-2006 / Oper der Stadt Bonn)(Octavian)(sopraan / mezzosopraan)
 
* Káta Kabanova (*Janácek)(Bonn 05-06-2010 / Oper der Stadt Bonn)(Kabanicha)(mezzosopraan)

* Carmen (*Bizet)(Bonn 20-02-2011 / Oper der Stadt Bonn)(Carmen)(mezzosopraan)