Babajanyan - Mikael Babajanyan

Mikael Babajanyan

tenor

Geboren in Armenie. Studeerde aan het Staats Konservatorium Jerewan zang en dirigeren. Mikael Babajanyan woont sinds 1999 in Duitsland. Hij begon met een vast contract in het Theater Dortmund. Ook stond hij op het toneel in Koblenz, Bielefeld, Ludwigshafen, Hannover, Karlsruhe, Wiesbaden, Mannheim, Bremen, Schwerin, Saarbrüccken, Bonn, Luxemburg en in Oregon (USA).

Zijn repertoire is omvangrijk. Hij was o.a. te zien als Rodrigo in Don Carlos, Germont in La Traviata, Rigoletto, Onegin in Eugen Onegin, Scarpia in Tosca, Simon Bocanegra, Renato in Un ballo in Maschera, Tonio in I Pagliacci, Alfio in Cavalleria Rusticana, Jago in Otello, Luna in Il Trovatore, Amonastro in Aïda, Figaro in Il Barbiere di Siviglia, Sharpless in Madama Butterfly, en als Franesco in I Masdanieri.

Later was hij ook te gast bij de Opernfestspielen in Savolinna (Finland), In München, Keulen, Bielefeld, Leipzich, Dijon, Lyon en Frankfurt. In 2012 kreeg hij ook een uitnodiging om in Tokio te zingen.

Mikael Babajanyan is sinds 2009 verbonden aan het Aalto-Theater Essen en was daar te bewonderen in Der Rosenkavalier, La Bohème, Un Ballo in Maschera en Tosca. In het seizoen 2011/2012 was hij opnieuw te zien als Sharpless in Madama Butterfly (in een vernieuwde versie), als Belcore in L`elisire d`amore en als Germont in La Traviata.


* La Traviata
(*Verdi)(Essen 12-05-2012 / Aalto-Musiktheater Essen)(Alfredo Germont)(tenor)