Bowers - Evan Bowers

Evan Bowers.jpg

tenor  

Geboren in New York, de stad waar hij ook muzieklessen volgde. Als gast trad hij op (1987) in het Merola Opera Program. In de beginjaren van zijn carrière reisde hij door de United States en trad op in de operahuizen van San Francisco en in de Houston Grand Opera.

In 1992 behoorde hij bij het ensemble van het Staatstheater Nürnberg in Duitsland, en vervolgens bij de Opera Leipzig. In deze periode zong hij de rol van Tamino in Die Zauberflöte, Don Ottavio in Don Giovanni, Nemorino in L'Elisir d'amore, Lensky in Eugene Onegin, Rodolfo in La Bohème, en Alfredo in La Traviata.

Evan Bowers werkte in veel bekende en aan de top staande operahuizen, waaronder het Gran Teatre del Liceu in Barcelona, de Bayerische Staatsoper in Munchen, de Frankfurt Opera, de Opera van Genua, de Finse National Opera, de Scottish Opera, de Royal Danish Opera, de Opéra de Marseille, het Teatro Municipal in Rio de Janero, het Teatro Bellas Artes in Mexico City, het Teatro Regio in Turijn, het Theater Basel in Zwitserland, en vele anderen.

In de United States zong hij in San Francisco, Houston, Portland, Oregon, de Florentine Opera in Milwaukee en de New York City Opera. Hij stond ook op de bühne van de Carnegie Hall in New York City, en deed mee aan muziekfestivals in heel Amerika.

Enkele jaren geleden werd zijn repertoire uitgebreid met rollen als, Pinkerton in Madama Butterfly, Cavaradossi in Tosca, de Hertog in Rigoletto, Don José in Carmen, en Maurizio in Adriana Lecouvreur.

Het seizoen 2002/2003 betekende een hoogtepunt in zijn carrière toen hij bij de opening van de Vienna Festwoche mocht zingen in een veelbelovende productie van Madama Butterfly. In mei 2004 debuteerde hij in België in de rol van Matteo in Arabella (*Richard Strauss) aan de Vlaamse Opera. In het seizoen 2004/2005 stond hij in de productie van Madama Butterfly in Nantes en Nancy. In Frankrijk in Tosca en Simon Boccanegra.
In het seizoen 2005/2006 zingt hij de rol van Rodolfo in La Boheme in de Dijon Opera, Edgardo di Ravenswood in Lucia di Lammermoor, in het Aalto-Musiktheater Essen, Gabriel Adorno in Simon Boccanegra bij de Oper Nante.

Evan Bowers zong met veel bekende orkesten, zoals de Vienna Philharmonic, de Vienna Symphoniker, het Gewandthaus Orchestra, het BBC Orchestras van Wales en London, de Isreali Philharmonic, de Royal Philharmonic in London, de Royal Liverpool Philharmonic, de RTE Ireland en het Opera Orchestra of New York.
Ondanks dat hij veel optreedt in Europe en Groot Britanie, woont Mr. Bowers lin Chicago, Illinois met zijn vrouw en dochter. 

*  Lucia di Lammermoor (*Donizetti)(Essen 26-03-2006 / Aalto-Musiktheater Essen)(Edgardo di Ravenswood)(tenor)              
*  Lucia di Lammermoor (*Donizetti)(Essen 08-04-2006 / Aalto-Musiktheater Essen)(Edgardo di Ravenswood)(tenor)