Burato - Fiorella Burato

Fiorella Burato b

sopraan  

De Italiaanse sopraan Fiorella Burato zong de rol van Violetta Valéry meer dan 80 keer, o.a. in de theaters van Genève, Triëst, Braunschweig, Madrid, Israël en Leipzig. Zij vestigde hiermee definitief haar naam. Na een vioolstudie aan het concervatorium van Mantua begon zij zang te studeren bij Alda Borelli Morgan en Carlo Bergonzi. Zij studeerde aan de academia Chigiana in Sienna en bij de Amici del Loggione del Teatro alla Scala in Milaan.
In 1995 had zij haar debuut als Violetta in Marid samen met Alfredo Kraus. De Pers was lovend. Andere rollen die ze zong zijn Mimi, op het Puccini-festival in Torre del Lago, in Madrid, Rome en Keulen, Luisa Miller bij De Nederlandse Opera, Aspasia in Mitridate en Fiordiligi in Così fan Tutte.

Zij werkte met grote regisseurs zoals Giorgio Strehler, en met de bekende dirigenten Mark Elder, Jiri Kout, Alberto Zedda en Vladimir Jurowski.

Rollen in het seizoen 2002/2003 waren o.a. Luisa Miller in Berlijn, Donna Anna in Mannheim, Amelia  in Simon Boccanegra in Tel Aviv en opnieuw Violetta in Leipzig

*  La Traviata (*Verdi)(Antwerpen 2003 / Vlaamse opera)(Violetta Valéry)(sopraan)