Berchthold - Bernhard Berchthold

Bernhard Berchthold

tenor/bariton


Studeerde in Salzburg aan het Mozarteum bij Horiana Branisteau en Hartmut Höll. Hij behaalde meerdere prijzen bij internationale zangwedstrijden. Zijn eerste optreden was was bij de Händel-Festspiele Karlsruhe. Van 2003 tot 2011 was hij lid van het Badischen Staatstheater, en hij was in die periode met gastoptedens in de Mailänder Scala, de Bayerische Staatsoper Munchen en het Theater an der Wien.

Hij zong in veel opera`s van Mozart, o.a als Don Ottavio in Don Giovanni, Idomeneo en Aceste in Ascanio in Alba, Belmonte in Die Entführung aus dem Serail, Tamino in Die Zauberflöte, de tenor-partijen in "Schuldigkeit des Gebots". in Bastien und Bastienne, Der Schauspieldirector, die hij in de jaren 2006/2007 zong tijdens de Salzburger Festspielen.

Bernhard Berchthold werkte onder de leiding van talloze bekende dirigenten waaronder Semyon Bychkov, Marcus Creed, Nikolaus Harnoncourt, Martin Häselböck, Michael Hofstetter en Sebastian Weigle. Daarnaast was hij als gast bij meerdere festivals, zoals de Händel-Festspielen Halle, de Kasseler Musiktagen, de Schlossfestspielen Ludwichsburg, de Osterklang Wien, de Styriarte Graz en de Wiener Festwochen.

In het Wagner-jaar vertolkte hij in Bayreuth de rol van Luzio in Das Liebesverbot. In Karlsruhe Erik in Der Fliegende Holländer, in Nice Henry Morosus in Die Schweigsame Frau (*Strauss) en in de Deutschen Oper am Rhein als Edwin in Die Csárdásfürstin (*Kalman). 


* Die Csárdásfürstin (*Kalman)(Düsseldorf 14-12-2013/Oper am Rhein)(Edwin)(tenor/bariton)