Bernard - Eva Bernard

Eva Bernard.jpg

sopraan  

 
 

Eva Bernard is geboren in München en volgde hier ook haar muziekale opleiding. Daarna studeerde zij aan de Hogeschool Augsburg/Nürnberg bij KS D. Chryst. In die periode was zij ook al lid van het Landestheater Linz.

Zij maakte daar haar debuut als Hodel in Anatevka. Als gast zong zij in het Tiroler Landestheater Innsbruck, Theater Klagenfurt, Heidelberg en Freiburg. Bij Christa Ludwig, en Brigitte Fassbacher bezocht zij meestercursussen en zij werkte samen met Thomas Quasthoff. Bij de `Operalia World Opera Contest van P. Domingo` (2003) haalde zij de finale.

Sinds het seizoen 2005/2006 is Eva Bernard vast verbonden aan het Theater Aachen. Hier debuteerde zij als Adina, Musetta, en als Ilia en Titania in Fairy Queen van Henry Purcell, (een semi opera).

In 2008 werkte zij, eveneens in Aken mee aan de door de pers hoog gewaardeerde première van de opera Nijnsky (*Detlev Glanert). Zij is een veelzijdige actrice, die ook regelmatig te bewonderen is in het repertoire Jazz, Musical en Chanson. In dit genre voelt zij zich bijzonder thuis. Bij de lichte muse en dans kan zij haar hartstocht kwijt, en meer in contact komen met haar publiek.

 

* La Clemenza di Tito (*Mozart)(Aken 07-02-2006 /Theater Aachen)(Servilia)(sopraan)

* Lucio Silla (*Mozart)(Aken 02-05-2009 / Theater Aachen)(Celia)(sopraan)

* Don Giovanni (*Mozart)(Aken 11-05-2011 / Theater Aachen)(Donna Anna)(sopraan)