Bryjak - Oleg Bryjak

Oleg Bryjak.jpg

bas/bariton


* Geboren op 27-10-1960 in Kasachstan.
Omgekomen bij de vliegramp op 24-03-2015 in de Franse Alpen, samen met de 34 jarige Duitse contra-alt Maria Radner haar man en baby. (Er waren 150 slachtoffers te betreuren)


Als kind speelde hij accordeon en vanaf zijn achtste jaar kreeg hij accordeon-les, 5 jaar aan de muziekschool en 4 jaar aan het muziekcollege. Oleg Bryjak volgde zijn zangopleiding in Kasachstan en ging daarna naar het Konservatorium van Alma-Ata om zijn zangstudie af te ronden. Hij gaf twee jaar les als zangleraar en deed daarna ervaring op in verschillende operahuizen, o.a. in St Petersburg. In 1991 werd hij aangenomen aan het Badische Staatstheater Karlsruhe, en sinds het seizoen 1996/1997 is Bryjak lid van de Deutschen Oper am Rhein. Talrijke gastoptredens voerden hem daarnaast naar Leipzig, Zürich, Parijs, de Weense Staatsoper en de Deutsche Oper Berlin.

Hij zong als Bartole in Il Barbiere di Siviglia, Mustafa in L'Italiana in Algeri, Jago in Otello, Alberich in Der Ring, Klingsor in Parsifal, en in Don Pasquale en Falstaff

Er zijn meerdere CD-opnames uitgebracht met Oleg Bryjak, o.a. Der Ring (*Wagner) en Lady Macbeth aus Minsk (Shostakovitsj).

Zijn laatste rol was in Barcelona in de opera Siegfried van (*Wagner)

 

* L`Italiana in Algeri (*Rossini)(Düsseldorf 16-02-2001 / Deutsche Oper am Rhein)(Mustafa)(bas)

* Il Trittico - Gianni Schicchi (*Puccini) (Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche Oper am Rhein)(Gianni Schicci)(bariton)