Barker - Cheryl Barker

Cheryl Barker b

sopraan

Cheryl Barker werd op 22 april geboren in Australië en studeerde op de Victorian College of Arts bij Joan Hammond in Melbourne.

Zij debuteerde als Blondchen in Die Entfürung aus dem Serail bij de State Opera of South Australia. Na haar  debuut zong zij in Australië talrijke rollen, waaronder Antonia in Les Contes d`Hoffmann, Tatjana in Eugene Onegin, Micaela in Carmen, Butterfly in Madame Butterfly en de Contessa in Le Nozze di Figaro.

Bij de Australian Opera in Sydney had Cheryl Barker veel succes met haar vertolking van Minni in La Bohème.
Zij oogstte veel lof als Violetta in La Traviata en Madame Butterfly. In 1984 trouwde zij met Peter Coleman - Wright en ging in London wonen.

In Groot  Brittannië was zij te gast bij de English Touring Opera, waar zij Donna Elvira in zong in Don Giovanni (*Mozart). Aan het Royal Opera House Covent Garden vertolkte zij Jennifer in Michael Tippets Midsummer Marriage.

Bij de Vlaamse Opera was zij te bewonderen als Madame Butterfly en Suor Angelica in de gelijknamige opera`s (*Puccini). De Belgische TV maakte een opname van deze Madame Buterfly.

Ook zong Cheryl Barker bij de Vlaamse Opera (de Munt, Brussel) als Liu in Turandot (*Puccini) en als Salud in La Vida Breve van (*Manuel de Falla).   
 

*  Maria Stuarda (*Donizetti)(Eindhoven 12-11-1997 / Stadsschouwburg)(Nationale Reisopera)(Gilda)(sopraan) 

*  Otello (*Verdi)(Antwerpen 14-10-2001 / De Vlaamse Opera)(Desdemona)(sopraan)

 

Met toelating van The International Cheryl Barkers Association  www.cherylbarker.be