Bohlin - Ingela Bohlin

Ingela Bohlin.jpg

sopraan


Ingela Bohlin is geboren in 1970 in Lund (Zweden). In het seizoen 1996/1997 was zij lid van het Swedish Radio Choir. Zij studeede aan het Malmö College of Musik en in 2002 studeerde zij af aan  het Stockholm Opera College. In dat jaar debuteerde zij in het Chicago Opera Theater als Fiordiligi in Cosi fan Tutte, onder de leiding van Jane Glover.

Andere rollen die zij zong waren Amor in Orfeo ed Eurydice, Susanne in Le Nozze di Figaro, en Pamina in Die Zauberflöte. Ook als concert- en oratoriazanger was zij te bewonderen, o.a. in Creation (*Haydn), Exsultate, Jubilate en Requiem (*Mozart), en Messiah (*Handel). Zij was als zodanig te horen in Zweden (Norrköping), met het Swedish Radio en Malmö Symphony Orchestras. Ook trad zij op met Les Talens Lyriques gedirigeerd door Christophe Rousset.

Zij vertolkte de rol van Ilia in Idomeneo in La Monnaie in Brussel, in het Theates an der Wien was zij te zien in de rol van Drusilla in Poppea, In het Drotthingholms Slottsteater in de titlrol van Poppea, en als Anna Truelove in The Rake`s Progress in de Gothenburg Opera. Aan de Nederlandse Opera was zij te bewonderen als Despina in Cosi fan Tutte. Zij stond op de planken in diverse rollen in de bekende theaters.

* Idomeneo
 (*Mozart)(Brussel 03-04-2010 / La Monnaie)(Ilia)(sopraan)
(vervangen door Simona Saturovà)