Beer - Birgit Beer

Birgit Beer b

sopraan  

De sopraan Birgit Beer werd geboren in Lübeck. Zij groeide op in Wenen, waar zij muziek en zang studeerde bij Renate Holm.

In Augsburg had zij haar debuut als Papagena in Die Zauberflöte. Hierop volgden uitvoeringen en gastoptredens in talrijke grote operahuizen, waaronder Verona, Wenen, Praag, Kopenhagen, Salzburg (Oster- und Sommerfestspiele), Berlijn (aan de Deutsche Oper), Leipzig, München, Hamburg, Düsseldorf, Antwerpen, São Paulo en Calgary.

Van 1992 tot 1997 was Birgit Beer vast verbonden aan de Oper in Bonn. Zij zong hier o.a. als Marzelline in Fidelio, Sophie in Werther, Olympia in Les Contes d`Hoffmanns, Gretel in Hänsel und Gretel, Rosina in Il Barbiere di Siviglia o.l.v. Willy Decker. Hierop volgde haar debuut als Sophie in de nieuwe enscenering van Der Rosenkavalier (Götz Friedrich).

In het grote Salzburgen Festspilehaus was zij in februari en maart 1997 te gast als Annchen in de beroemde opera Der Freischütz (*Weber), onder regie van John Cox. Aansluitend hierop debuteerde Birgit Beer in het Theater Fiessen als Konstanze in Die Entführung aus dem Serail.

Vanaf het seizoen 1997/1998 is zij vaste gast in de Aalto-Oper in Essen, waar zij o.a. zong als Fiakermilli in Arabella, Musette in La Bohème, Constance in Les Dialogues des Carmelitas en in Die Fledermaus.

Birgit Beer is daarnaast ook nog een graag geziene gast bij verschillende TV-uitzendingen, o.a. bij de "Goldenen Stimmgabel" met Dieter Thomas Heck, "Heimat in der Ferne" met Dagmar Berghoff en "Lieben Sie Klassik" met Justus Frantz.

De CD van Die Zauberflöte, opgenomen in 1994 bij het festival van Mulhouse, is in Duitsland verkrijgbaar. 
 

Don Carlos (*Verdi)(Essen 19-04-1998 / Aalto-Musiktheater Essen)(Stem uit de hemel)(sopraan)
Don Carlos (*Verdi)(Essen 30-04-1998 / Aalto-Musiktheater Essen)(Stem uit de hemel)(sopraan)