Bünten - Wolfgang Bünten

Wolfgang Bünten b

tenor  


De tenor Wolfgang Bünten begon zijn muzikale loopbaan in het Tölzer Knabenchor. Na zijn zangstudie aan de Münchner Musikhochschule begon hij met het zingen van Kerkmuziek, met optredens in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de V.S.

In 1991 werd hij medewerker van de Operastudio van de Bayrische Staatsoper München. Hier debuteerde hij als Arturo in Lucia di Lammermoor naast Edita Gruberova.

Van 1993 tot 1995 deed hij mee met de Festivalengagementen in Augsburg en Innsbruck. Sindsdien voerden zijn gastoptredens hem o.a. naar Stuttgart, Wenen, Strassburg, Berlijn, Zürich, Bologna, Ferrara, Modena, Lausanne, Bern, Geneve, Luik, Brussel, Cincinnati, Hamburg en naar de Salzburger Festspielen.

Wolfgang Bünten was in 1991 prijswinnaar bij het Meistersinger - Wettbewerb in Neurenberg. In 1993 hoorde hij bij de finalisten van de Plácido - Domingo - Wettbewerbs in Parijs.

Tot zijn rollen horen o.a. Tamino, Max, Stewa, Rinuccio, Rodolfo, Pinkerton, Edgardo, Nemorino, Tom in  The Rake's Progress, Hoffman, Sänger Der Rosenkavalier, Duca  Rigoletto en Alfredo. Hij had zijn Amerika- debuut als Stewa Jenufa in Cincinnati.

Sinds het seizoen 1999/2000 is Wolfgang Bünten lid van het ensemble van de Bühnen der Stadt Köln en zong hier Tamino in Die Zauberflöte, Alfredo in La Traviata, Froh in Das Rheingold, Werther (*Jules Massenets) in de gelijknamige opera en als de Hertog in Rigoletto.

In het seizoen 2003/2004 nam hij de rollen op zich van Don Ottavio in Don Giovanni, Tamino, Alfredo en Froh.
 

*  Eine Nacht in Venedig (*J Strauss)(Keulen 17-10-1999 / Bühnen der Stadt Köln)(Caramello)(tenor)  

*  Die Zäuberflöte (*Mozart)(Keulen 20-12-2003 / Bühnen der Stadt Köln)(Tamino / Knaap) (tenor)