Berti - Marco Berti

Marco Berti b

tenor  

Marco Berti is bekend vanwege zijn grote vocale capaciteiten en zijn zachte tonen. Maar tevens is zijn stem helder en rijk aan harmonie. Door deze eigenschappen behoort hij tot een van de interessantste Italiaanse stemmen. Zijn repertoire is typisch dat, wat je van een Italiaanse tenor verwacht, aangevuld met het Franse opera repertoire.

Hij stond op de bühne van alle bekende Italiaanse theaters, zoals het Teatro alla Scala in Milaan, Teatro la Fenice in Venetië, Teatro Comunale in Bologna, Teatro Comunale in Florence, Teatro Massimo in Palermo, Teatro Massimo in Catania, Teatro San Carlo in Napels, Teatro Regio in Turijn, de Arena in Verona, Teatro Regio in Parma.

In de rest van de wereld zong hij in plaatsen als Frankfurt, Brussel, Berlijn, Tokio, Praag, Parijs (Bastille), Edinburgh, Wenen enz.

De rollen die Marco Berti op het toneel zet zijn altijd erg gevoelig, zoals die van Rodolfo in La Bohème, Ruggero in Rondine, Pinkerton in Madama Butterfly, Edgardo in Lucia di Lammermoor, Nemorino in L`Elisir d`Amore, Alfredo in La Traviata), Riccardo in Un Ballo in Maschera, Macduff in Macbeth. Deze tenor is zeer succesvol, en wordt ten zeerste bewonderd door het publiek en de critici.
 

* La Bohème (*Puccini)(Brussel 28-12-2002 / De Munt / La Monnaie)(Rodolpho)(tenor)  

* Aida (*Verdi)(Brussel 12-10-2004 / De Munt / La Monnaie)(Radames Egyptisch veldheer)(tenor)