Böke - Banu Böke

Banu Böke b

sopraan  

Banu Böke werd geborene in Ludwigshafen en ontving al tijdens haar jeugd een studiebeurs van de stad Mannheim en een beurs van de Wilhelm-Müller-Stiftung. Zij studeerde in München bij Reri Grist, en in Keulen haalde zij in 2000 haar zangdiploma bij Klesie Kelly. Zij deed mee aan meestercursussen o.a. bij Gundula Janowitz. Al tijdens haar studie gaf zij vele concerten, o.a. in Italië, Spanje en Zwitserland.

In 2000 kreeg Banu Böke een beurs van de Kölner Richard - Wagner - Verbandes. In 2002 won zij de tweede prijs tijdens de Internationalen Gesangswettbewerb Competizione dell`Opera in Dresden.

Vanaf 1999 is zij lid van het ensemble van de Bühnen der Stadt Köln, en zong hier als Röschen in Faust, als Stella in Les contes d`Hoffmann, als Clorinda in La Cenerentola en als Pamina, Zerlina en Sandrina in La Finta Giardinièra.

Aan der Oper Frankfurt zong Banu Böke die rol van Emma in de opera Fierrabras (*Schubert) en als Pamina. In Köln zong zij in het seizoen 2003/2004 weer als Sandrina in Blind Date

*  Die Zäuberflöte (*Mozart)(Keulen 20-12-2003 / Bühnen der Stadt Köln)(Pamina)(sopraan)