Baciu - Bogdan Baciu

Bogdan Baciu

Bariton


Bogdan Baciu is geboren in Roemenië (1982). Hij volgde zijn studie aan de Musikakademie Gheorghe Dima in Cluj-Napoca, waar hij les kreeg van Marius Vlad Bodoiu. Hij won meerdere onderscheidingen. In 2008 de derde prijs bij de wedstrijd van de Roemeense Liedes der Komponistenvereinigung. In 2010 de derde prijs bij de bekende wedstrijd Hariclea Darclée. Hij vertolkte de rol van Papageno in Die Zauberflöte, De titelrol in Don Giovanni. Figaro in Il Barbiere di Siviglia. Dottore Malatesta in Don Pasquale. Marcello in La Bohème. Sylvio in Pagliacci. Escamillo in Carmen en Heerrufer in Lohengrin.
Daarnaast zong hij bij pianoconerten en bij het Philharmonisch Orchester Arad.

In het seizoen 2011/2012 werd hij lid van het ensemble van de Deutchen Oper am Rhein. Sinds 2012/2013 behoort hij tot het vaste ensemble. In het seizoen 2015/2016 was hij te bewonderen als Papageno, Escamilio, als Ping in Turandot, Enrico in Lucia di Lammermoor en Harlekijn in Ariadne auf Naxos.


(Cluj-Napoca of kortweg Cluj is een strad in Roemenië, de grootste stad van de landstreek Transsylvanië aan de kleine Somes. De stad is in de 12e eeuw gesticht door kolonisten uit Duitse landen. Momenteel is het Duitstalige element geheel verdwenen.)

* Lucia di Lammermoor (*Donizetti)(Düsseldorf 17-06-2016 / Oper am Rhein)(Enrico Ashton)(bariton)