Marcel Boone

bariton 

De Nederlandse Marcel Boone volgde zijn opleiding in Utrecht en Den Haag, waarna hij twee beurzen ontving om verder te studeren bij Horst Günter in Freiburg en bij Thomas Hampson in Manchester. Tijdens zijn studie vertolkte hij rollen als Dr. falke in Die Fledermaus, Belcore in L`Elisir d`Amore en Graaf Almaviva in Le Nozze di Figaro

Bij de Nationale Reisopera debuteerde hij als Doristo in L`Arbore di Diana van (*Vincente Martin y Soler) o.l.v. Arnold Ostman. Hierna volgden aanbiedingen van verscheidene Europese operahuizen en was hij te horen op de operafestivals in Duitsland en Frankrijk.

Tot zijn meest recente rollen behoren o.a. Escamillo in Peter Brooks bewerking van Carmen en Zar Peter in (*Lortzings) Zar und Zimmermann.

Bij de Nationale Reisopera zong hij in 1996 Gugliermo in (*Mozarts) Cosi fan Tutte. Deze rol zong hij in 1997 wederom o.l.v. René Jacobs aan de Staatsoper in Berlijn. Naast zijn werkzaamheden als operazanger is Boone regelmatig te beluisteren in het concert - en liedrepertoire. 

*  Maria Stuarda (*Donizetti)(Eindhoven 12-11-1997 / Stadsschouwburg)(Nationale Reisopera)(Cecil)(bariton)  

*  Cosi fan Tutte (*Mozart)(Eindhoven 20-11-1999 / Stadsschouwburg)(Opera Zuid)(Guglielmo)(bas / bariton)