Schlosser - Anja Schlosser

Anja Schlosser

mezzosopraan / alt


Deze jonge mezzosopraan volgde haar zangopleiding aan het Salzburger Mozarteum bij Ingrid Mayr. Daarna vervolgde zij haar opleiding bij Wolfgang Holzmair en in de Opernklasse kreeg zij les van Josef Wallnig. In 2007 sloot zij haar studie af met lof.

In haar studietijd bezocht zij voortdurend zangopleidingen, o.a. bij Robert Holl, Julie Kaufmann, Lilian Sukis, Barbara Bonney en Angelika Kirhschlager. Zij behaalde een prijs bij het Franzisco Vinas Wetbewerbes in Barcelona (2007) en zij kreeg een beurs van het Richard Wagner Verbandes.

Haar eerste grote opera-rollen waren die van Dame 3 in Die Zauberflöte, Dido in Dido en Aeneas en als Kassiopeia in Momo (*Mark Lothar). In 2006 had Anja Schlosser haar debuut als Apollo in Apollo et Hyacinthus tijdens de Salzburger Festspielen en zij zong deze rol daarna in het Staatstheater Darmstadt en aan de Oper van Seoul. Van deze productie is een CD verschenen.

Van 2008 tot 2011 behoorde zij tot het ensemble van de Oper Zürich. Zij was hier o.a te zien als Wirtstochter in Königskinder (*Engelbert Humperdinck), Olga in Eugen Onegin, Fjodor in Boris Godunov en in Der Ring des Nibelungen als Wellgunde en als Sieglinde. In het Theater Bern had zij een gastrol als Brigitta in Der Toten Stadt, in het Teatro de la Maestranza in Sevilla als Sieglinde.

Als Olga in Eugen Onegin en als Rossweiße in der Wallküre zong zij in het Aalto-Theater Essen waar zij in het seizoen 2012/2013 een vast contract kreeg. In de zomer van 2012 was zij dame 2 in Die Zauberflöte tijdens de Salzburger Festspielen o.l.v. Nikolaus Harnoncourt.

Als concertzangeres zong zij o.a. in Die Alte Oper Frankfurt, het Berliner Konzerthaus, Die Stuttgarter Liederhalle, die Reingoldhalle Mainz, de Great National Concert Hall Taipeh. Concert-reizen maakte Schlosser naar Italie, Luxemburg,Polen en Taiwan. Zij zong hier o.l.v. de dirigenten Hansjörg Albrecht, Helmuth Rilling, Justus Frantz, Dennis Russel en Davies en Christoph Poppen.

 

* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Essen 09-12-2012 / Aalto-Musiktheater Essen)(Olga)(mezzosopraan/alt)