Selinger - Michaela Selinger

Michaela Selinger.jpg

mezzosopraan


Michaela Selinger is geboren in het noorden van Oostenrijk. Zij studeerde zang aan de Universiteit van Wenen en aan het Concervatorium in Basel. Van 2005 tot 2010 was zij vast verbonden aan de Wiener Staatsoper. Zij vertolkte hier de rollen van Cherubino in Le Nozze di Figaro, Idamante in Idomeneo, Rosina in Il Barbiere di Siviglia, Prinz Orlofsky in Die Fledermaus, Magdalena in Die Meitersinger von Nürnberg, Komponist in Ariadne auf Naxos, Octavianus in Der Rosenkavalier en van Kreusa in Medea (*Reimann).

Ook zong zij als gast in de Wiener Musikverein, het Theater an der Wien, het Staatstheater Braunschweig, het Stadttheater Bern, het New National Theater Tokyo, in de Opéra National in Lyon in Hänsel und Gretel, in de Opéra National du Rhin in Stassburg en tijdens de Festspielen in Zürich, Salzburg, Glyndebourne en Tokyo.

Tijdens haar concerten en opera-uitvoeringen werktte zij samen met de dirigenten Riccardo Muti, Christian Thielemann, Franz Welzer-Möst en Kirill Petrenko, en bij de Essener Philharmonikern met Stefan Soltesz, met wie zij regelmatig optreedt bij Lieder-avonden.

In Essen debuteerde zij als Octavianus. Sinds het seizoen 2010/2011 behoort zij tot het Ensemble van Het Aalto-Theater waar zij te zien is als Dejanira in een nieuwe productie van Hercules (*Händel), als Dorabella in Cosi fan Tutte enals Romeo in I Capuleti e i Montecchi.


* I Capuleti e i Montecchi (*Bellini)(Essen 19-03-2011/ Aalto-Musiktheater Essen)(Romeo)(mezzosopraan)(concertante uitvoering)