Statsenko - Boris Statsenko

Boris Statsenko

bariton   
 

De in Rusland geboren Boris Statsenko volgde zijn zangopleiding aan de muziekvakschool van de stad Tscheljabinsk en aan het Moskauer Staatlichen Konservatorium bij Hugo Tits en Pjotr Skusnischenko. Hij was winnaar van vele zangwedstrijden waaronder het "Maria-Callas -Wettbewerp" in Athene (1989), het "Tschaikowsky-Wettbewerp" in Moskou (1990).

In 1990 werd hij lid van het ensemble van de Bolschoi-Theaters Moskau. Na zijn sucsesvolle optreden als Robert in Jolanta (*Tschaikowsky) in 1993 tijdens het Opernfestival in Dresden werd hij uitgenodigd door het Städtische Theater Chemnitz.

Vanaf het seizoen 1999 is Boris Statsenko ensemble-lid van de Deutschen Oper am Rhein, maar met gastoptredens is hij te zien over de hele wereld. Hij vertolkte meer dan 50 rollen zoals bijvoorbeeld Enrico in Lucia di Lammermoor, in de opera Rigoletto, Macbeth, Nabucco, als Conte di Luna in Il Trovatore, Giorgio Germont in La Traviata, Posa in Don Carlos, Renato in Un ballo in maschera, Scarpia in Tosca, Michele in Il Tabarro, Wolfram von Eisenbach in Tannhäuser, en Amfortas in Parival.

In het seizoen 2012/2013 zong hij de rol van Scarpia, Tonio in Pagliacci, Renato, Rigoletto en Miller in Luisa Miller.

 

* Il Trovatore (*Verdi)(Essen 29-11-2001 / Aalto-Musiktheater Essen)(Graaf Luna) 
* Il Trovatore (*Verdi)(Essen 07-12-2001 / Aalto-Musiktheater Essen)(Graaf Luna)

* I Pagliacci (*Leoncavello)(Düsseldorf 17-02-2012/Oper am Rhein)(Tonio((Taddeo)(bariton)

* Rigoletto (*Verdi)(Düsseldorf 05-01-2013 / Deutsche Oper am Rhein)(Rigoletto)(bariton)


Homepage. www.statsenkoboris.ru/de