Smallwood - Michael Smallwood

Michael Smallwood.jpg

tenor


Australische tenor. Michael Smallwood studeerde rechten aan de Universiteit van Melbourne en volgde daarnaast zijn zangopleiding aan het Victorian College of Arts. In 1999 kreeg hij een studiebeurs voor de Australian National Academy of Music en nadat hij winnaar werd van de Australian Singing Competition vervolgde hij zijn studie aan de Julliard School van New York.
Hij was van 2001 tot 2003 lid van de Hamburgischen Staatsoper en stond hier op de buhne als Kudrjasch in Kata Kabanova, Remendado in Carmen, David in Die Meistersinger von Nürnberg, Truffaldo in Die Liebe zu den drei Orangen en als Pang in Turandot.

In 2004 besloot hij te gaan werken op freelance basis. Hij was te zien in verschillende Europese en Amerikaanse operahuizen waar hij werkte onder de muzikale leiding van belangrijke dirigenten, zoals Vladimir Jurowski, Friedmann Layer, Ingo Metzmacher, Stefan Soltesz en Simone Young. Zijn operarepertoire omvat o.a. de titelrol in Orfeo, Acis in Acis and Galatea (*Handel), Grimoaldo in Rodelinda (*Handel), Oronte in Alcina, Ferrando in Cosi fan Tutte, Kudrjas in Kata Kabanova, Lysander in A Midsummer Night`s dream, Andres in Wozzeck en Truffaldino in Die Liebe zu den drei Orangen.

Tevens is hij vertolker van veel barok-muziek, en ook in de hedendaagse muziek is hij regelmatig te bewonderen. Hij zong werken van Luigi Nono, Hans Werner Henze, Bernd Aloïs Zimmermann, Peter Eötvös Jonathan Dove Olga Neuwirth en Ned Rorem. Bij de Ruhrtrienale in 2006 werkte hij mee aan een nieuwe productie van David Pountneys Die Soldaten (*B.A. Zimmermann).

Van 2010 tot 2013 werd hij lid van het ensemble van de Oper Halle en zong hier de rollen van Don Ottavio in Don Giovanni, Tamino in Die Zauberflöte, Fenton in Falstaff, Belmondo in Die Entführung aus dem Serail, Maler in Lulu (*Alban Berg), Lyonel in Martha (*Friedrich von Flotow), en Alfred in Die Fledermaus.
Als gast stond hij in de operahuizen van Santa Fe, Amsterdam, Antwerpen, Parijs, Glyndebourne, Lyon, Dijon, De Komische Oper Berlin en meerdere malen in de Staatsoper Berlin. Hij was ook bij de Händel-Festspielen in Karlsruhe en Halle en bij de Ruhrtriennale.

Sinds het seizoen 2013/2014 hoort hij bij het Aalto.Ensemble. In 2014/2015 vertolkte hij hier de rol van Abaces in Idomeneo, Henry Morosus in Die Schweigsame Frau (*R. Strauss), Ferrando in Cosi fan tutte, Tamino/Pong in Turandot, Lurcanio in Ariodante.

Daarnaast was hij in het seizoen 2013/2014 ook te horen als Pedrillo in Die Entführing aus dem Serail in de Nederlandse Opera Amsterdam.

 
* Idomeneo (*Mozart)(Essen 14-12-2014 / Aalto Musiktheater Essen)(Arbace)(tenor)

http://www.michael-smallwood.com/