Strehl - Christoph Strehl

Christoph Strehl

tenor 
 

Christoph Strehl werd geboren in de Hansestadt Lübeck. Hier zong hij als jongenssopraan in het bekende koor de "Lübecker Sing-und Spielkreises" waar hij de muziek leerde kennen van Schütz tot Distler. Aan de Folkwang-Hochschule in Essen studeerde hij zang bij Soto Papulkas en hij bezocht meesterklassen van Josef Metternich en Norman Shetler.

In zijn beginjaren stond hij op de buhne van verschillende Duitse theaters. Adam Fischer nam hem in dienst als Mozarttenor aan het Nationaltheater Mannheim. Sinds 2002 is hij verbonden aan het Zürcher Opernhauses, de opstap naar een internationale carrière.

Hij werd uitgenodigd in München, Dresden, Hamburg, Berlin, Keulen, Düsseldorf, Frankfurt, Baden-Baden , in Parijs (Garnier), Venetië (Teatro Malibran), Helsinki en uiteindelijk voor de Salzburger Festspielen, waar hij in  2003 Don Ottavio, Belmonte en Ferrando zong. Christoph Strehl zong de rol van Tamino in de productie van Die Zauberflöte van Claudio en Daniele Abbado, die werden opgevoerd in Reggio Emilia, Ferrara, Baden-Baden en Modena.

Hij werkte samen met bekende dirigenten en regisseurs. Hij trad op in de nieuwe uitvoering van Die Zauberflöte in Wenen, in Zürich in La Finta Giardiniera, in Geneve, in Londen (Covent Garden) en als Belmonte tijdens de Salzburger Festspielen en het Festival Aix-en-Provence. In Dezember 2006 had hij zijn debuut als Tamino aan de MET.

Als DVD-Produktios zijn van hem verschenen, Les Indes Galantes, Die Meistersinger von Nürnberg en Fidelio.   
 

* Die Entführung aus dem Serail (*Mozart)(Düsseldorf 24-09-2005 / Deutsche Oper am Rhein)(Belmonte)(tenor)