Sandis - Marie-Belle Sandis

mezzosopraan

De Franse mezzosopraan Marie-Belle Sandis studeerde aan het conservatorium van Marseille, en al op 16 jarige leeftijd behaalde zij hier haar muziekdiploma in de onderdelen piano, notenleer en koorzang. Ook deed zij hier een wetenschappelijke opleiding, waarna zij gedurende 4 jaar werkte als informatica - ingenieur. Daarnaast begon zij in dezelfde periode aan een zangopleiding. In 1994 ging zij naar de École d`art lyrique de l`Opera de Paris, waar zij in de klas kwam van Denise Dupleix. In 1995 liep zij stage in het Opera - atelier van de opera in Lyon, en in 1996 werd zij hier lid van het gezelschap tot 2000.

Vertolkingen van haar zijn ondemeer Dorina in La Station thermale (*Fabio Vacchi), Mercedes in Carmen, Cherubino in Le Nozze di Figaro, Lesbina in L`Osteria di Marechiaro (*Giovanni Paisiello), Cupido in Orphée aux Enfers, Hermia in A Midsummer Night`s Dream en vele anderen.
Zij zingt regelmatig recitels en in concerten, en werkt samen met het Orchestre d`Auvergne. In 2001 zong zij Carmen tijdens een tournee in Marokko en op het festival van Saint - Céré, Rosetta in Manon in Toulous. Met Il Seminario Musicale o.l.v. Gérard Lesne zong zij op het Festival d`Ambronay Il Martirio di Santa Cecilia (*Scarlatti).   

 

* L`Enfant et les sortilèges (*Ravel)(Brussel 25-09-2001 / De Munt / La Monnaie)(het kind)(mezzosopraan)