Satter - Wieland Satter

Wieland Satter

bariton


Geboren in Frankfurt am Main (1968). Van 1987 tot 1991 kreeg hij les aan het Dr. Hoch's Konservatorium in Frankfurt. Van 1991 tot 1995 studeerde hij schoolmuziek aan de Hogeschool voor Muziek in Frankfurt am Main met als hoofdvak dwarsfluit. Als koordirigent sloot Wieland Satter hier zijn studie af met een Staatsexamen. Van 1996 tot 1998 volgde hij een zangstudie aan de Hogeschool voor Muziek "Franz Liszt" in Weimar en behaalde hier zijn diploma als artiest.

Vanaf 1998 stond hij in de theaters van Passau, Regensburg, Linz, Gera-Altenburg, Kiserslautern, Hof, Kassel, Lyon, Bozen Modena, Piacena enz. In 2005 kwam hij in vaste dienst bij het Staatstheater Nürnberg.

Hij werd onderscheiden door het Franz-Schubert-Instituut in Baden bei Wien, behaalde een prijs bij de "Internationalen Gottlob-Frick Wettbewerp" en was finalist bij de tweede Internationale Hilde Zadek zangwedstrijd.

Zangonderwijs kreeg hij van Karin Geber-Brand en Karl-Heinz Jarius in Frankfurt, van Mario Hoff in Weimar, van Sebastian Vittucci in Wenen van Gregory Lamar in New York en van Josef Loibl in München. Ook volgde hij Meesterklassen bij Kurt Moll, Hans Hotter, Walter Berry, Robert Holl en Cornelius Reid.

* Don Giovanni
(*Mozart)(Aken 11-05-2011 / Theater Aachen)(Don Giovanni)(bariton)