Stoker - Luke Stoker

Luke Stoker.jpg

bas


Deze Australische bas begon zijn zangstudie aan de University of Queensland. In 209 behaalde hij zijn Bacheler of Music. Daarna studeerde hij aan het Queensland Concervatorium of Musik, en in 2011 studeerde hij hier af als Master of Musik Studies. Hij zong als eerste Minister in Cendrillon (*Massenet), Hymen in The Fairy Queen (*Purcell) en Simone in Gianni Schicchi.

Stokerj kreeg de toekenning van de Wagner Society Award als zanger die als beste toonde dat hij in zijn toekomstige carrière het grote aantal werken van Wagner en Strauss zou kunnen vertolken. Regelmatig treed hij op als solist in oratoria en concerten, waaronder ook Magnificat van Bach, en cantates zoals Nelson Mass (*Haydn), Requiems van Fauré en Mozart en in Theodora van Handel.

In 2011 zong hij samen met het New Zealand String Quartet in Dover Beach van Samuel Barber. Hij werd in 2011 ook lid van het Young and Develeping Artist Program bij de Opera Queensland, en zong hier als José Castro in La Fanciulla del West, Zuninga in Carmen (2012).

In 2012 verhuisde Luke naar Sydney en werd lid van het koor van de Opera Australia en nam deel aan de producties van Turandot in de Handa Opera on Sydney Harbour, La Traviata, Aïda en de Magic Flute. Ook in 2013 zong hij in het Opera Australia koor in Un Ballo in Maschera, La Bohème, Fallstaf en Il Trovatore.
Naast zijn werk in het koor nam hij ook de rol op zich van Soldaat in Il Trovatore, en als invaller in deze opera voor de rol van Ferrando. Hij was raadslid in La Bohème en Ormonte in Partenope (*Handel).

In juli 2013 debuteerde hij als Masetto in Don Giovanni bij de West Australian Opera. Hij was winnaar van de German Opera Scholarship en vanaf het seizoen 2013/2014 is hij lid van de internationale Opernstudios van de Opera Köln, waar hij te zien is als Sciarrone in Tosca, Zarestsky in Eugen Onegin en als Rover in de Kinder-opera Der Rauber Hotzenplotz (*Andreas N. Tarkmann)

 

* La Forza del Destino (*Verdi)(Keulen 24-01-2014 / Bühnen der Stadt Köln)(Pater Guardiano)(bas)