Siegel - Gerhard Siegel

Gerhard Siegel

tenor

Gerhard A Siegel werd geboren in Oberbayern en studeerde trompet in München. Daarna nam hij zangles in Augsburg bij Liselotte Becker - Egner (kamerzangeres). Al bij zijn eerste uitvoering als koorzanger in Theater Augsburg werd hij gevraagd als solist in Trier en Dessau.

In 1995 was hij in Wenen winnaar bij de 14e. Internationalen Belvedere - Hans Gabor Gesangswettbewerb. In 1998 had hij zijn debuut aan de Staatsoper München in Venus und Adonis en aan de Staatsoper Wien in Die Zauberflöte.

Aan de Oper Nürnberg, behoort hij sinds 1999 tot de vaste bezetting. Hij zong hier Parsival in Parsifal, Walther von Stolzing in Die Meistersinger von Nürnberg, Tom Rakewell in The Rake's Progress (*Strawinsky), Mephistopheles in Doktor Faust (*Busoni), Florestan in Fidelio en Herodes in Salome. Als gast zong hij Mime in Tokio (2001, 2003, 2006) en Keulen (2002/2003).

In 2004 stond Gerhard Siegel voor de eerste maal in der Metropolitan Opera. In Nürnberg in Der Ring des Nibelungen stond hij in de rollen van Siegmund in Die Walküre en de titelpartij in Siegfried top het toneel. Hij zong als Sergej in Lady Macbeth aus Minsk, en als Komponist in Jonny spielt auf aan die Bühnen der Stadt Köln.   
 

*  Siegfried (*Wagner)(Keulen 29-10-2004 / Bühnen der Stadt Köln)(Mime)(tenor)