Scholdybajew - Kairschan Scholdybajew

Kairschan Scholdybajew

tenor 

Kairschan Scholdybajew is afkomstig uit Kazakstan, waar hij aan het Staatsconservatorium van Alma-Ata studeerde. Aansluitend daarop kreeg hij daar een contract bij de Staatsopera. Hier zong hij de grote rollen, zoals Alfredo in La Traviata en Edgardo in Lucia di Lammermoor.

Bij een internationale zangwedstrijd (1997) werd hij opgemerkt door de bariton Bernd Weikl. Deze nodigde Kairschan uit zijn zangopleiding bij hem en Prof. Günter Binge aan de Musikhochschule Lübeck voort te zetten. Kairschan Scholdybajew won prijzen bij talrijke internationale zangwedstrijden, o.a. bij het bekende Bevedere - Gesangwettbewerb in Wenen.

Sinds het seizoen 1999/2000 behoort de tenor tot het ensemble van de Vereinigten Städtischen Bühnen Krefeld und Mönchengladbach, en zong hier als de Hertog in Rigoletto, Pinkerton in  Madama Butterfly, Zanger in Der Rosenkavalier en Rodolfo in Luisa Miller.

In het seizoen 2002/2003 speelde hij als Lenski in Eugen Onegin, Hertog in Eine Nacht in Venedig en als Roberto in Maria Stuarda. In de hierop volgende jaren zagen we hem op het toneel als Alfredo Germont in La Traviata, als Werther in Werther, als Lyonel in Martha, als Tamino en de eerste geharnaste in Die Zauberflöte en als Ernesto in Don Pasquale
 

* Luisa Miller (*Verdi)(Krefeld 11-01-2002 / Theater Krefeld)(Rodolfo)(tenor)  

* Don Pasquale (*Donizetti)(Krefeld 23-11-2003 / Theater Krefeld)(Ernesto)(tenor)  

* La Bohème (*Puccini)(Krefeld 17-01-2006 / Theater Krefeld)(Rodolpho)(tenor)

* Die Verkaufte Braut (*Smetena)(Krefeld15-03-2008 / Theater Krefeld)(Hans)(bas)

* L`Elisir d`Amore
(*Donizetti)(M.Glacbach 17-02-2009 / Theater Mönchengladbach)(Nerimo)(tenor)

* Viva la Mamma (*Donizetti)(Krefeld 10-04-2011 / Theater Krefeld)(Gulielmo Antolstoinoloff)(eerste tenor/Duitser)(tenor)