Spiewok - Stefan Spiewok

Stephan Spiewok.jpg

tenor

Stephan Spiewok begon als lyrische tenor aan de Staatsoper Dresden, daarna ging hij naar het Opernhaus Leipzig en in 1986 verbond hij zich aan de Komische Oper Berlin. Hij zong hier de partijen van Rodolphe in La Bohème, de Hertog in Rigoletto, Turiddu in Cavalleria Rusticana, de titelrol in Don Carlos en König Hirsch, Henry in Die Schweigsame Frau, Hans in Die verkaufte Braut.

In operette-uitvoeringen van de Komische Oper Berlin was hij te zien als Caramello, Alfred, Eisenstein en Rossillon. Als gastsolist zong hij aan de Staatsoper Unter den Linden, de Semperoper Dresden, in Leipzig en München.

Als concertzanger was hij te zien in veel landen van Europa, Latijns-Amerika en Japan. Bij de Tschaikowski- en Del-Monaco wedstrijden kwam hij als winnaar tevoorschijn.

In het seizoen 2002/2003 kwamen we Stephan Spiewok tegen bij de Komische Oper Berlin in de rollen van Parpignol in La Bohème, als eerste zeeman in Das Märchen vom Zaren Saltan, als Kromow in Die lustige Witwe en als Gabriel von Eisenstein in Die Fledermaus. 

 

* Lucia di Lammermoor (*Donizetti)(Berlijn 22-04-1997 / Staatsoper Unter den Linden)(Arturo Buklaw)(tenor)