Saris - Anton Saris

Anton Saris

tenor  


De tenor Anton Saris rondde zijn zangstudie af als bariton aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Gedurende zes jaar zong hij als bariton voor vele bekende opera-ensembles en orkesten, o.a. met het Oldenburger Staatsorkest, het Staatsorkest van Halle, de Vlaamse Opera Antwerpen, Opera Zuid (Maastricht), Opera Amsterdam, de Hoofdstad Operette (Amsterdam), Teatro Calderon (valladolid), het Grand Theatre Gent, Transparant (Antwerpen).

Voor de Vara-matinee en het Oklahoma Mozart Festival werkte hij samen met de dirigenten Carlo Rizzi, Kenneth Montgomery, Jacques Mercier en Marc Soustrot. Hij zong in een productie van het `Festival d`Ambronay`naar aanleiding van optredens in Europa waar hij de rol vetolkte van Joabel in David en Johannes van M.A Charpemtier o.l.v. William Christie, (een muzikale bijbelse tragedie van twee uur, met een proloog en 5 aktes, naar het libretto van Père Bretonneau uit 1687.

In 2001 debuteerde hij als tenor-solist in `Symphonie Nr 9` van Beethoven in Antwerpen o.l.v. Jan Caeyers, waarna hij werd uitgenodigd om dit stuk ten gehore te brengen samen met het Stuttgarter Philharmonisch Orchester.

Daarna zong hij als Idomeneo, Kalaf, Sobonin in `Ein leben für den Zaren` (*Glinka) en van Siegmund in Die Walküre.

Sinds 2005 is hij lid van het Operette-ensemble `Grande Remasuri`in Dresden, waar hij het bekende tenorrepertoire zong. In 2006 maakte hij een tournee door Denenmarken, en Duitsland. In Zwitserland vertolkte hij de rol van Graaf Zedlau in Wiener Blut met het Operette-Theater Hannover, een rol die hij ook zong als gast in de Operette Düsseldorf.


Website  WWW.ANTONSARIS.COM