Schneider - Bernhard Schneider

Bernhard Schneider

tenor

De tenor Bernhard Schneider is geboren in 1967 in Essen. Hij studeerde aan de Musikhochschule Köln bij Prof. Hans Sotin en behaalde met lof zijn einddiploma. Hierop volgend behaalde hij hier ook zijn concertexamen. Zijn eerste uitvoering was in 1991 in de  operastudio van de Deutschen Oper am Rhein Düsseldorf-Duisburg.

Hierna werkte hij drie jaar aan de Städtischen Bühnen Krefeld-Mönchengladbach. In 1995 werd hij lirisch tenor aan het Schillertheater Gelsenkirchen - Wuppertal. Vanaf het seizoen 1998/1999 behoort hij tot het vaste ensemble van de Staatsoper Stuttgart, en zong hier o.a. als Alfred in Die Fledermaus, Andres in Wozzeck, Truffaldino in Die Liebe zu den drei Orangen (* Sergej Prokofjev).

Met gastoptredens zong hij concerten die zowel barok als moderne muziek bevatte. Hij stond op de bühne in Bremen en sinds 1996 ook regelmatig in Bayreuth. Schneider werkte mee aan talrijke CD- en radio- opnames en zette o.a. romantische Oratoria van Carl Loewe, Albert Lortzing en ook operettes van Heinrich Berté, Jacques Offenbach en Joseph Lanner op CD.

Ook is hij deelnemer van diverse Festivals met het Ensemble Sequentia en van de Frankfurter Vokalsolisten.   
 

* La Bohème (*Puccini)(M.Gladbach 07-12-1993 / Theater Mönchengladbach)(Parpignoi)(tenor)  

* Das Land des Lächelns (Lehár)(M.Gladbach 02-05-1994 / Theater Mönchengladbach)(Gr. Gustav von Pottenstein)(tenor)