Sbaiti - Laila Sbaiti

Laila Sbaiti

sopraan

Laila Sbaiti (1981) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Ze behaalde daar in 2006 haar Bachelor diploma en studeerde vervolgens verder aan de Nieuwe Opera Academie, waar ze in Juni 2008 haar Master diploma behaalde. Bij de Opera Academie vertolkte ze Zerlina in Don Giovanni van Mozart, Constance in Les dialogues des Carmélites van Poulenc, Laurette in Le docteur Miracle van Bizet en Susanna en Barbarina in Le Nozze di Figaro.

In najaar 08 was zij te horen in o.a. concerten met Opera Studio Nederland tijdens het Grachtenfestival, de muziektheater productie Ifigeneia in Aulis met Toneelgroep Amsterdam en scenische concerten met Combattimento Consort o.l.v. Jan Willem de Vriend. Ook maakte ze haar debuut in Carnegie Hall.

In 2009 staan op het programma la Princesse en le Rossignol in L’enfant et les sortileges van Ravel door het Limburgs Symfonie Orkest onder leiding van Ed Spanjaard; de sopraanpartijen in Deutsches Requiem van Brahms tijdens Koorbiënnale in Haarlem en in Le Roi David van Honegger met Toonkunstkoor Amsterdam. Ook zal Laila in april wederom in Carnegie Hall optreden. Verder is ze in het najaar te horen in El Gato con Botas met Opera Trionfo.

Laila werkte tijdens de Summer Academy van het Aix-en-Provence Festival met o.a. Barbara Bonney en Graham Clark en verder volgde ze masterclasses en privé-lessen bij Nelly Miricioiu, Lotfi Mansouri, Chris Nietveld, Ed Spanjaard, Ryland Davies, Graciela Araya, Marco Canepa, Rudolf Jansen, Valerie Guillorit, Udo Reinemann en Noëlle Barker.

Op 16 maart 2009 won ze de eerste prijs op het Deutekom Operaconcours.

Externe link: http://www.lailasbaiti.com