Schaufer - Lucy Schaufer

Lucy Schaufer

mezzosopraan / alt  


Lucy Schaufer wordt gezien als een veelzijdige en onderscheidende zangeres. Zij stond op de buhne van vele bekende operahuizen waaronder de Metropolitan Opera. Zij zong hier als Page in Salome, bloemenmeisje in Parsifal en Suzuki in Madama Butterfly. In de Los Angeles Opera vertolkte zij de rol van Cherubono in Le Nozze di Figaro, Hansel in Hansel und Gretel en Erika in Vanessa (Samuel Barber). Ook was zij als Erika te zien in de National Opera in Washington en de Opera du Rhin in Strasbourg (Frankrijk).

Zij zong in veel bekende operahuizen over de hele wereld, waaronder de Houston Grand Opera, de America Opera Projects, de English National Opera, de Young Vic, het Grand Théatre de Geneve, Opera Monte Carlo, Théâtre du Châtelet, Hamburg State Opera, Opera der Stadt Köln, New Israeli Oper en de Carnegie Hall.

Tijdens haar carrière zong zij de werken van veel bekende componisten. o.a. van Mozart, Puccini, Massenet, Strauss, Handel, Offenbach, Wagner, Humperdinck, Prokofjev, Tchaikovsky, Britten, Stravinsky. Schoenberg enz.

Lucy Schaufer heeft meegewerkt aan meerdere DVD opnames van o.a. Der Rosenkavalier, Salomé werk van Weill.

In 2013 zal zij als de producer van Turn the Page Productions het FREE FOR ALL FESTIVAL in Bath promoten, waar de wereldpremière zal worden gegeven van The Yellow Wallpaper, een kameropera van (*Dan Welcher).
 

* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Keulen 11-10-2000 / Bühnen der Stadt Köln)(Olga)(mezzosopraan/alt)