Boost - Katja Boost

Katja Boost

mezzosopraan / alt  

Op vijftienjarige leeftijd begon de alt Katja Boost haar opleiding. Haar eerste zanglessen kreeg zij van Mevrouw Gertie Charlent aan het Peter-Cornelius Konservatorium in Mainz. Na haar eindexamen studeerde ze op dit conservatorium verder in het vak Concert en Opera, en sloot haar opleiding af in 1996.

In 1994 was zij een van de Bayreuth beursstudenten van de Richard - Wagner - afdeling in Wiesbaden. Zij bezocht Meesterklassen bij Thomas Dewald, Ulf Bästlein, en bij professor Julia Hamar, bij wie zij studeerde aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart.

In de zomer van 1998 zong zij de rol van Filipjevna in Eugen Onegin onder regie van Nikolaus Lehnhoff in productie van de European Union Opera in het nieuwe Festspielhaus Baden-Baden. Haar Duitse theater - debuut was in november 1998 bij het Badischen Staattheater Karlsruhe met de partij van derde dame in Die Zauberflöte.

In mei 1999 zong zij als La Badese uit de opera Suor Angelica op de Bühnen der Stadt Köln. Zij is hier vaste medewerkster sinds het seizoen 2000/2001. Vanaf september 1999 tot juli 2000 was zij lid van het  'Jungen Ensemble der Bayerischen Staatsoper München'. In september dat jaar maakte zij ook een concertreis naar India, Pakistan, Bangla Desh en Sri Lanka in opdracht van het Goethe-Instituut met de Liedern eines fahrenden Gesellen van (*Mahler).

Haar festival-debuut was in de zomer van 1999 met de rol van Bianca uit  The rape of Lucretia (*Britten) in de Kammeroper in Rathaushof, Konstanz. In de zomer van 2001 zong zij als Erda in Das Rheingold (*Wagner) bij de Zeltfestspiele in Merzig / Saarland. Hier, aan de Bühnen der Stadt Köln was zij als Annina in Der Rosenkavalier, Lucia in Cavalleria Rusticana en als Erda in Siegfried te horen. 
 

*  Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Keulen 11-10-2000 / Bühnen der Stadt Köln)(Filipjevna)(mezzosopraan/alt)  

*  Die Zäuberflöte (*Mozart)(Keulen 20-12-2003 / Bühnen der Stadt Köln)(Hofdame 3)(mezzosopraan/alt)